You are currently viewing Minna Saarelma-Paukkala

Minna Saarelma-Paukkala

Kuka olet?

Olen Minna Saarelma-Paukkala, Helsingin yliopiston almanakkatoimiston johtaja ja nimistöntutkimuksen dosentti. Vastaan suomalaisesta nimipäiväkalenterista ja tutkin innokkaasti suomalaisten etunimitrendejä.

 

Mikä tai mitkä Virittäjän artikkelit ovat olleet oman urasi kannalta erityisen merkittäviä?

Nimistöntutkijana olen luonnollisesti ollut kiinnostunut kaikista nimiaiheisista ja varsinkin henkilönnimistöä käsittelevistä artikkeleista. Oman lingvisti-identiteetin kannalta on myös ollut tärkeää tutustua tämän modernin ja monipuolisen alan mitä yllättävimpiin uusiin tuulahduksiin. Kun lukee Virittäjää, tietää mitä kielentutkimuksessa tapahtuu!

 

Mikä tai mitkä Virittäjän artikkelit kaikkien tulevien kollegoidesi olisi mielestäsi hyvä lukea?

Kannustaisin tulevia fennistejä – samoin kuin muita kielen ammattilaisia ja kielestä kiinnostuneita – lukemaan Virittäjää monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti, myös kirja-arvioita ja kongressiraportteja. Niiden avulla saa mainion kokonaiskuvan kielentutkimuksen uusimmista pyörteistä ja virtauksista – ehkä innostavia virikkeitä omaankin tutkimukseen.

 

Mitkä ovat terveisesi juhlavuottaan viettävälle Virittäjälle?

Lämpimät onnitteluni virkeälle Virittäjälle – ja kiehtovia kielellisiä virityksiä jatkossakin!