You are currently viewing Pirjo Hiidenmaa

Pirjo Hiidenmaa

Kuka olet?

Tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa

 

Mikä tai mitkä Virittäjän artikkelit ovat olleet oman urasi kannalta erityisen merkittäviä?

Minulle olennaisimpia olivat graduvaiheessa lukemani johto-oppia käsittelevät artikkelit. Tietenkin sisältö oli hyödyllinen, mutta siinä syntyi ylipäätään tottumus lukea tieteellisiä artikkeleita ja etsiä lähdeviitteiden avulla lisää lähteitä.

 

Mikä tai mitkä Virittäjän artikkelit kaikkien tulevien kollegoidesi olisi mielestäsi hyvä lukea?

Kaikkien olisi hyödyllistä seurata kirja-arvioita, ja tietenkin olisi hienoa, että kirjallisuusosasto olisi monipuolinen, tai siis pysyisi sellaisena.

 

Mitkä ovat terveisesi juhlavuottaan viettävälle Virittäjälle?

Hienoa, että on Virittäjä! Kun kielitiede haarautuu niin moneen suuntaan, olisi hienoa, että lehdessä olisi tilaa katsauksille ja kokoaville esityksille. Tutkimusartikkelit ovat menetelmiltään ja kysymyksiltään hyvin spesifejä, joten vastapainoksi olisi hyvä olla kielitieteen ja fennistiikan ydinalueita luotaavia kirjoituksia.