You are currently viewing Johanna Laakso: ”Virittäjä on hyvä esimerkki siitä, miten kaikki ei taivu äänikirjaksi”

Johanna Laakso: ”Virittäjä on hyvä esimerkki siitä, miten kaikki ei taivu äänikirjaksi”

Professori Johanna Laakso muistelee aikaa, jolloin Virittäjä siirtyi verkkoon hänen päätoimittajakaudellaan 1990-luvun lopulla. Haastattelussa käydään läpi myös muita fennistien ongelmia, joita viime vuosituhannen lopulla yleistyneet tietokoneet toivat mukanaan. Samoin keskustelua käydään tekniikan kehittymisestä ja siitä, kuinka tekniikka ei lopulta olekaan kehittynyt niin paljon kuin 1990-luvulla uumoiltiin.

Entä mihin tutkimusetiikkaan kytkeytyvään tapaukseen liittyen Johanna Laakso on saanut kuulla olevansa ”naiivin tietämätön”? Tämäkin selviää haastattelusta, kun Laakso kertoo eräästä Virittäjän sivuilla käydystä häijyksi äityneestä väittelystä, jota hän kuvailee ”psykedeeliseksi kokemukseksi”.

Haastattelun toteutus, editointi sekä kuva: Lyyra Virtanen